راهکار پاک کردن لکه خون

روش‌های خانگی پاک کردن لکه خون از لباس، ملحفه و تشک

1402/06/21

قطعا بارها برایتان پیش آمده که به دلایل مختلفی، لکه خون روی لباس، ملحفه، تشک، مبل یا وسایل دیگر ایجاد شود اما ندانید که چطور باید آن را تمیز کنید. این مشکل برای بعضی از افراد به حدی ناراحت‌کننده و بزرگ است که تصور می‌کنند باید همین الان آن پارچه را دور بیندازند.

اما باید بدانید که روش‌های مختلفی برای پاک کردن لکه خون وجود دارد؛ به‌گونه‌ای که هم از نظر بهداشتی و زیبایی و هم از نظر پاکی و نجسی، کاملاً تأیید شده و کاربردی می‌باشد. ازاین‌رو در ادامه این مطلب، به سراغ بهترین روش‌های خانگی و تست شده می‌رویم که می‌تواند لباس‌ها و ملحفه‌های شما را کاملاً از انواع لکه‌های خونی تمیز نماید.

از بین بردن لکه خون قدیمی و مانده

تمیز کردن لکه خون کهنه

روش‌های مختلفی برای پاک کردن لکه‌های خون قدیمی و مانده از ملحفه یا لباس وجود دارد که در ادامه به توضیحات کامل‌تری در این زمینه می‌پردازیم:

مرحله اول: استفاده از حوله سرد

ابتدا حوله تمیزی را زیر آب سرد خیس کنید و سپس به‌آرامی آن را روی لکه خون بکشید. توجه داشته باشید که حتماً آب باید سرد باشد؛ زیرا آب گرم ممکن است لکه را تثبیت کند. حوله را روی لکه گذاشته و فشار آرامی به آن وارد کنید تا خون به حوله جذب شود. این کار را تا زمانی ادامه دهید که لکه به طور قابل‌ملاحظه‌ای کم‌رنگ‌تر شود.

همچنین برای خیس کردن لکه قدیمی می‌توانید قسمتی از لباس یا ملحفه لکه‌دار را در آب سرد و برای حداقل 30 دقیقه خیس کنید. از تشت یا وان حمام نیز می‌توانید برای این منظور استفاده نمایید.

مرحله دوم: استفاده از مواد شوینده

لکه را با کمک مواد شوینده‌ای مثل پودر دستی برف با دست بشویید تا خون از بافت پارچه آزاد شود. برای پاک کردن این لکه و شستن لباس سفید می‌توانید از وایتکس استفاده کنید. پودر لکه بر سپید نیز می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر حذف لکه بگذارد تا لباس به طور کامل تمیز گردد.

فراموش نکنید که قبل از استفاده از هر محصول، دستورالعمل روی بسته‌بندی را مطالعه کرده و آن را بر روی یک قسمت کوچک از پارچه تست کنید.

مرحله سوم: شستشو با ماشین لباسشویی

پس از انجام مراحل قبلی، ملحفه را در ماشین لباسشویی بشویید. مطمئن شوید که درجه آب را روی سرد تنظیم کرده‌اید. همچنین از یک شوینده ملایم مانند پودر لباسشویی سپید 5 استفاده نمایید.

مرحله چهارم: خشک‌کردن

بعد از شستشو، ملحفه‌ها یا لباس‌ها را در هوای آزاد خشک کنید. این مرحله مهم است؛ زیرا ماندن ملحفه‌ها به صورت خیس در ماشین لباسشویی یا در محیط بدون تهویه ممکن است باقی مانده لکه خون را تثبیت کند.

اگر لکه هنوز کاملاً از بین نرفته، می‌توانید مراحل فوق را دوباره تکرار کنید و از مواد شوینده مخصوص مانند پودر دستی کیمیا + بهره ببرید. همچنین در نظر داشته باشید که پاک کردن لکه خون خشک شده ممکن است دشوار باشد؛ اما با توجه به مراحل مذکور و استفاده از دیگر مواد مناسب مانند آبلیمو، جوش شیرین، نوشابه، سرکه، آمونیاک و آب‌نمک می‌توانید پاک کردن لکه خون از لباس و ملحفه را سرعت ببخشید.

پاک کردن لکه خون پریود

پاک کردن لکه خون پریود

همانند مراحل ذکر شده در بخش قبل، در ابتدا باید لکه را با آب سرد بشویید. سپس از آب اکسیژنه برای پاک کردن لکه خون استفاده کنید و پس از حباب زدن آن روی لباس، لکه را با برس نرم یا پارچه مرطوب تمیز نمایید. اگر رد آن باقی بماند، می‌توانید از سفیدکننده با آب رقیق شده استفاده کنید یا از جوش شیرین بهره ببرید و ملحفه یا لباس را درون محلول خیس کنید.

همچنین نرم‌کننده (تندرایزر) گوشت یا صابون رخت‌شویی گلنار برای پاک کردن لکه‌ها کاربردی هستند. پس از انجام هر مرحله، نسبت به شستشوی ملحفه یا لباس به صورت معمول اقدام کنید. همچنین تست قبلی را روی یک قسمت کوچک از ملحفه یا لباس را انجام دهید تا قبل از شستن لباس از آسیب ندیدن بافت آن مطمئن شوید.

لکه خون قدیمی روی لباس

لکه خون قدیمی روی لباس

روش شستشوی لکه‌های قدیمی روی لباس یا ملحفه تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد؛ اما ممکن است این سؤال پیش بیاید که اگر روش‌های معمول جوابگو نبود، باید از چه پاک‌کننده‌هایی استفاده کرد؟

برای پاسخ به این پرسش، در ادامه چند محلول مناسب خانگی و در دسترس را معرفی می‌کنیم که تأثیر چشمگیری بر شستن لباس رنگی با لکه‌های خون دارند:

  • جوش شیرین: جوش شیرین همیشه به عنوان یک شوینده مؤثر عمل می‌کند. این ماده را با آب سرد مخلوط کرده و روی لکه خون بمالید. سپس پارچه را خوب شستشو دهید تا هیچ اثری از لکه روی آن باقی نماند.
  • خمیردندان: خمیردندان را روی لکه مالیده و بگذارید خشک شود. سپس با آب سرد شستشو دهید.
  • آمونیاک: مخلوطی از آب و آمونیاک تهیه کرده و روی لکه خون بمالید. چند دقیقه صبر کنید و سپس آن را با آب سرد شستشو دهید.
  • نوشابه مشکی: با گذاشتن قسمت لکه‌دار شده لباس در نوشابه مشکی به مدت چند ساعت یا حتی یک شب کامل، می‌توانید آثار لکه خون را زدوده و پس از آن لباس را کامل بشویید.
  • محلول لنز تماسی: اگر محلول تمیزکننده لنز دارید، آن را روی لکه خون بریزید و چند ساعت صبر کنید. سپس لباس را شستشو دهید.
  • پودر بچه: خمیری از پودر بچه و آب تهیه کرده و روی لکه خون بمالید. پس از خشک‌شدن، آن را با یک پارچه یا مسواک پاک کرده و لباس را بشویید.

از بین بردن لکه خون قدیمی روی تشک

لکه خون قدیمی روی تشک

برای تمیز کردن تشک از لکه خون می‌توانید از دو لکه‌بر خانگی همچون سرکه سفید یا نشاسته ذرت استفاده نمایید. برای این امر، ابتدا مقداری نشاسته ذرت را با آب مخلوط کنید تا خمیر یک‌دستی ایجاد شود. سپس آن را به طور مستقیم روی لکه خون بمالید.

تشک را زیر نور خورشید قرار دهید تا خمیر نشاسته کاملاً خشک شود. پس از خشک‌شدن، با یک حوله مرطوب یا مسواک نرم، خمیر نشاسته را پاک کنید. اگر لکه خون ماندگار باشد، ممکن است نیاز به چندین بار تکرار این مراحل داشته باشید. در نهایت، تشک را با آب سرد بشویید.

برای پاک کردن لکه خون روی تشک، می‌توانید از سرکه سفید هم استفاده کنید. ابتدا سرکه را روی لکه بریزید و بعد با یک پارچه یا حوله نخی به آرامی آن را پاک کنید. سپس تشک را در آفتاب بگذارید تا خشک شود. بهتر است لکه را همچنان با دقت پاک کنید و تشک را به خوبی خشک نمایید تا از رشد باکتری‌ها یا قارچ‌ها جلوگیری شود.

این مورد ویژه را هم در نظر بگیرید که سرعت عمل در پاک کردن لکه خون اهمیت بالایی دارد؛ بنابراین هر چه زودتر دست به کار شوید، نتیجه بهتری خواهید گرفت.

پاک کردن لکه خون روی ملحفه

لکه خون روی ملحفه

برای پاک کردن لکه خون روی ملحفه، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

استفاده از نمک و آبلیمو

  • کمی نمک را با مقداری آب لیمو ترش مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید.
  • خمیر به دست آمده را روی لکه خون ملحفه بمالید و چند دقیقه صبر کنید تا لکه جذب شود.
  • سپس با یک پنبه یا دستمال نخی، خمیر را پاک کنید.
  • در صورت لزوم، مراحل را تکرار کنید تا لکه خون به طور کامل از بین برود.
  • ملحفه را به خوبی بشویید و خشک کنید. برای ضدعفونی کردن، بهتر است آن را زیر نور آفتاب پهن کنید.

شیشه‌شوی حاوی آمونیاک

  • شیشه پاک‌کن حاوی آمونیاک را روی قسمت لکه‌دار ملحفه اسپری کنید تا کاملا خیس شود.
  • پس از حدود 15 تا 20 دقیقه، ملحفه را با یک شوینده مناسب بشویید.

استفاده از نمک و آب

  • مقداری نمک را در یک کاسه بریزید و به‌آرامی آب اضافه کنید تا خمیری تشکیل شود.
  • خمیر نمک و آب را روی لکه بمالید و به مدت 15 تا 20 دقیقه صبر کنید.
  • سپس با یک دستمال مرطوب، آثار آن را پاک کنید و ملحفه را بشویید.

لکه خون روی لباس زیر

لکه خون روی لباس زیر

برای شستن لباس زیر و پاک کردن لکه خون از روی آن، بهتر است که این کار را با سرعت بیشتری انجام دهید. آب سرد بهترین انتخاب برای این نوع شستشو می‌باشد؛ زیرا آب گرم ممکن است لکه را تثبیت کند. در مرحله بعد، مقداری شوینده ملایم را انتخاب کرده و آن را با دست بشویید. استفاده از صابون گلنار در اینجا می‌تواند تأثیر بسیار مناسبی بر رفع لکه پریود داشته باشد.

همچنین می‌توانید از جوش شیرین، آبلیمو، نمک یا سرکه نیز استفاده کنید. بعد از این مراحل، لباس زیر را به طور معمول بشویید. در صورتی که لکه خون باقی ماند، می‌توانید از ترکیب آب داغ و نمک استفاده نمایید و به مدت چند دقیقه آن را در یک ظرف محتوی این محلول قرار دهید و سپس مجدداً لباس زیر را با دست بشویید.

لکه خون روی لباس بعد از شستن

لکه خون روی لباس بعد از شستن

گاهی ممکن است پس از شستن لباس مشکی یا رنگی، همچنان رد کمرنگی از لکه خون روی آن‌ها باقی بماند. اگر حدس می‌زنید که از عهده پاک کردن آن برنمی‌آیید، بهتر است در همان مرحله اول، لباس را به خشک‌شویی بسپارید. بااین‌حال، روش‌های دیگری نیز برای پاک کردن لکه خون وجود دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  1. استفاده از اکسیژن فعال: مایع لکه‌بر با وجود اکسیژن فعال می‌تواند به شما در پاک کردن لکه خون پس از شستشو کمک کند. مقداری از این محلول را با آب مخلوط کرده و لباس خود را در آن بگذارید. پس از 15 تا 30 دقیقه، لباس را با آب سرد شستشو دهید.
  2. استفاده از اسپری لکه‌بر خون: اسپری‌های لکه‌بر خون که برای استفاده بعد از شستشوی لباس تولید شده‌اند، می‌توانند این لکه را از بین ببرند. این محصول را به لباس خشک شده اسپری کنید و پس از چند دقیقه، لباس را مجدداً بشویید.
  3. استفاده از لیمو و نمک: مخلوطی از لیمو و نمک را روی لکه خون بمالید و به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت اجازه دهید تا جذب لکه شود. سپس لباس را بشویید.
  4. استفاده از ژل دنتول (موجود در داروخانه): این ژل حاوی پراکسید هیدروژن است که می‌تواند لکه‌های خون را از بین ببرد. ژل را روی لباس بمالید و به مدت 15 الی 30 دقیقه جلوی نور خورشید قرار دهید، سپس لباس را بشویید.

از بین بردن لکه خون خشک شده روی فرش

لکه خون خشک شده روی فرش

راه‌های پاک کردن لکه خون از روی فرش پس از خشک شدن به شرح زیر هستند:

  1. استفاده از جوش شیرین و سرکه: بهترین راه برای از بین بردن لکه خون خشک شده از روی فرش، استفاده از ترکیب جوش شیرین و سرکه است. ابتدا مقداری جوش شیرین را روی محل موردنظر بریزید، سپس سرکه را روی آن اسپری کنید و بعد از 15 دقیقه با یک پارچه تمیز روی آن ضربه بزنید. در نهایت، با پارچه تمیز دیگری لکه را پاک کنید. این روش معمولاً بسیار مؤثر است.
  2. استفاده از آب سرد و نمک: روش دیگر برای پاک کردن لکه خون از روی فرش، استفاده از محلول آب و نمک است. مقداری نمک را داخل آب گرم بریزید، دستمالی را به این محلول آغشته کنید و روی لکه خون بکشید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا لکه خون از روی فرش پاک شود.
  3. استفاده از پودر بچه: پودر بچه را با اندکی آب مخلوط کرده و به خمیر تبدیل کنید. سپس خمیر به دست آمده را روی لکه خون قرار دهید و اجازه دهید خشک شود. در نهایت، پودر خشک شده را با دستمال مرطوب و آب سرد از روی فرش بردارید.
  4. استفاده از آمونیاک و شامپو: اگر از آمونیاک استفاده می‌کنید، آن را با شوینده مناسب مانند شامپو مخلوط کنید و آن را روی لکه بگذارید. پس از 20 دقیقه با یک پارچه تمیز، لکه خون را پاک کنید.

برای پاک کردن لکه خون بزرگ‌تر از یک سکه از روی فرش به صورت شرعی، می‌توان از دو روش استفاده کرد؛ اولین روش، استفاده از آب کُر است که در واقع با استفاده از آب شلنگ محقق می‌شود. در این روش، فرش را با آب کُر به طور کامل تمیز کرده و سپس آب را از آن خارج کنید.

دومین روش، استفاده از آب غیرکُر است که در آن فرش را دو بار با آب شستشو داده و در هر دوره، آب آن را باید عوض کنید. با انجام هر یک از این دو روش، فرش از نظر شرعی پاک می‌شود. اگر حساسیت زیادی نسبت به این مسئله دارید، می‌توانید پس از پاک کردن لکه نسبت به شستن فرش نیز اقدام کنید.

نکاتی برای رفع لکه خون

پاک کردن لکه خون

  • همواره قبل از استفاده از هر یک از این روش‌ها، تست روی یک نقطه مخفی از فرش یا لباس را انجام دهید تا هیچ‌گونه تغییر رنگ یا آسیب به بافتی اتفاق نیفتد.
  • پس از پاک کردن لکه خون، فرش یا لباس را به خوبی خشک کنید تا جلوی رشد قارچ و بوی نامطبوع را بگیرید.
  • برای پاک کردن لکه خون، از لکه‌برهای بدون سفیدکننده استفاده کنید. این محصولات به طور مؤثر لکه‌ها را پاک می‌کنند و رنگ پارچه را هم تغییر نمی‌دهند.
  • به جای استفاده از خشک‌کن ماشینی، اجازه دهید لباس‌ها یا پارچه‌ها به طور طبیعی خشک شوند. خشک‌کن ماشینی ممکن است لکه را بیشتر تثبیت کند.
  • اگر لکه خون را روی لباس یا پارچه دیدید، سریعاً برای پاک کردن آن اقدام کنید؛ چراکه احتمال پاک شدن کامل لکه بیشتر خواهد بود.
  • برای پاک کردن لکه خون از لباس یا پارچه، از آب سرد به جای آب گرم استفاده کنید. آب گرم ممکن است باعث تثبیت لکه شود.
مدیر سایت

یک پاسخ به “روش‌های خانگی پاک کردن لکه خون از لباس، ملحفه و تشک”

  1. سلطان گفت:

    من سرکه سفید امتحان کردم و با صابون شستم رفت ممنون از راهکارتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین روش برای شستن لباس ورزشی {بررسی 5 مرحله مهم}
اگر پس از تمرین، لباس‌های ورزشی شما پر از عرق و لکه‌های زیر بغل شده‌اند، با پیروی از این 5 مرحله می‌توانید لباس‌های خود را به بهترین شکل تمیز و خوشبو کنید.
مشاهده
صابون گلیسیرین چیست؟ + بررسی خواص صابون گلیسیرینه
صابون گلیسیرین خالص، محصولی کاملاً طبیعی و گیاهی است که در تولید آن از هیچ گونه الکل، عطر و یا مواد شیمیایی مضر استفاده نشده است.
مشاهده
روش‌های عالی برای تمیز کردن حمام و دستشویی + ترفند برق انداختن سنگ توالت
در این مقاله به برخی از روش‌های تمیز کردن حمام و دستشویی، برق انداختن سنگ توالت، معرفی بهترین جرمگیر و همچنین ترفندهای پاکسازی عمیق این فضاها اشاره می‌کنیم.
مشاهده
مراحل تمیز کردن سینک ظرفشویی آشپزخانه + ترفند برق انداختن آن
برق انداختن و تمیز کردن سینک ظرفشویی کار سختی نیست و تنها با چند ماده اولیه و ساده همراه با صرف زمان کوتاهی می‌توانید آن را به درخشش اول خود بازگردانید.
مشاهده
شستن لباس نخی بدون آبرفت | چگونه از آب رفتن لباس نخی جلوگیری کنیم؟
در این مقاله از شرکت پاکسان، به رازهای حفظ سایز و فرم لباس‌های نخی و روش‌های شستن لباس نخی بدون آبرفت می‌پردازیم.
مشاهده
چگونه لکه چای و قهوه را از روی لیوان پاک کنیم؟
لکه‌های قهوه‌ای باقی مانده چای روی فنجان می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. در این مقاله راهکارهای پاک کردن لکه چای و قهوه روی لیوان را بررسی کرده‌ایم.
مشاهده
4 ترفند برق انداختن و تمیز کردن شیرآلات طلایی
در این مقاله به طور کامل به روش‌های مختلف برق انداختن، رسوب‌زدایی، جرمگیری و تمیز کردن شیرآلات طلایی می‌پردازیم تا رازهای درخشش ابدی آن‌ها را برایتان فاش کنیم.
مشاهده