راهنمای جامع کار با ماشین لباسشویی
فهرست مطالب
نحوه استفاده از ماشین لباسشویی
ماشین های لباسشویی همانند هر وسیله برقی دیگری طی این سال ها پیشرفته تر شده و عملکرد آن ها گسترش یافته است. تا جایی که نحوه استفاده از ماشین لباسشویی برای برخی از افراد نامشخص بوده و در مواجهه با گزینه های متعدد آن، سردرگم می شوند.
از طرف دیگر، اگرچه نحوه عملکرد ماشین های لباسشویی، فارغ از مدل و برند، تقریبا با یکدیگر مشابه است؛ با این حال ممکن است برخی از عملکردهای ماشین در هر یک از برندها با عنوان متفاوتی شناخته شود. در این مطلب از شرکت پاکسان، راهنمای جامعی برای آموزش کار با ماشین لباسشویی خدمت شما ارائه کرده ایم.
طرز کار با ماشین لباسشویی
برای کار با ماشین لباسشویی، ابتدا دکمه پاور (Power) را بزنید. سپس برنامه شستشوی متناسب با لباس های خود را انتخاب کنید. در پایان دکمه استارت (Start) را بزنید.
در صورتی که قصد دارید زمان شستشو را به صورت دستی برای کار با ماشین لباسشویی تنظیم کنید، این کار را پیش از فشردن دکمه استارت انجام دهید.
با فشردن دکمه استارت Start، فرایند شستشوی لباس در ماشین لباسشویی آغاز می شود. تا زمانی که لباس های شما شسته و از ماشین لباسشویی خارج شود، عملیات مختلفی روی لباس ها انجام می پذیرد. از جمله این عملیات می توان به آبگیری کردن، شستن لباس، آبکشی و خشک کردن اشاره نمود.
بسته به حجم، میزان کثیفی، نوع و بافت لباس ها، می توان یک یا چند مرحله از این فرایند کاسته و یا به آن اضافه کرد. انجام این کار نیازمند شناخت کافی نسبت به کلمات ثبت شده روی لباسشویی و کاربرد هر یک از دکمه ها می باشد.
برنامه شستشوی ماشین لباسشویی
همان طور که می دانید، ماشین های لباسشویی برای انجام عملکرد خود، از برنامه های مشخصی برای شستشوی ملحفه و لباس ها پیروی می کنند. این برنامه اغلب بر اساس جنس لباس ها و تعداد آن ها تعیین می شود. به بیان دیگر، با تغییر جنس پارچه و لباس از نخی و کتان به پشمی، مخمل یا حتی حریر، برنامه ماشین و نحوه شستشوی آن ها نیز تغییر می کند تا مراقبت حداکثری از بافت پارچه اتفاق بیفتد.
راهنمای تنظیمات ماشین لباسشویی و کلمات روی آن
به طور کلی برنامه شستشو و تنظیمات ماشین لباسشویی شامل گزینه های زیر می باشد:
Cotton
برای شستن لباس های کتان، پنبه ای و حتی لباس های دارای رنگ روشن باید از برنامه شستشوی پنبه ای یا همان cotton استفاده کرده و دکمه آن را فعال کنید. این برنامه بر اساس ویژگی های لباس های پنبه ای و کتان طراحی شده و از آسیب دیدن لباس بر اثر شستشوی نامناسب جلوگیری می کند.
Easy care
این گزینه به شستن لباس های پلی استر، پلی آمید و آکریلیک اختصاص دارد. این نوع لباس ها ظریف تر بوده و به مراقبت بیشتری نیاز دارند. از این رو با فعال کردن گزینه easy care در زمان کار با ماشین لباسشویی، برنامه ضد چروک آن فعال شده و با مراقبت و ملایمت بیشتری به انجام فرایند شستشو می پردازد.
همچنین این کار استفاده از لباس ها را نیز ساده تر کرده و زمان لازم برای اتو زدن آن ها را کاهش می دهد.
Baby care
برنامه شستشوی مناسب برای شستن لباس نوزاد و کودک baby care نام دارد. همان طور که می دانید لباس کودکان و به ویژه نوزادان، از لطافت و ظرافت ویژه ای برخوردار است. با توجه به این نکته، باید شستن لباس های آن ها نیز با دقت و ظرافت بیشتری انجام شود تا به بافت آن ها آسیبی وارد نشود.
در زمان کار با ماشین لباسشویی برای شستن این دسته از لباس ها، گزینه baby care را فعال کنید تا لباس ها با دقت بیشتری شسته شوند.
Wool
برای شستن لباس های زمستانی و پاییزه پشمی، پلیور، انواع بافت و … با ماشین لباسشویی باید از این گزینه استفاده نمایید. به یاد داشته باشید که انتخاب شوینده مناسب برای انجام این کار از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. همچنین پس از شستشو و خشک کردن، لباس ها را تا زده و یا به گونه ای آویزان کنید که به بافت آن ها آسیبی وارد نشود.
Quick 30
در زمان هایی که حجم لباس های کثیف شما کم بوده و قصد دارید آن ها را در مدت زمان بسیار کوتاهی بشویید، توصیه می شود که گزینه Quick 30 را فعال نمایید. با این کار، روند شستشوی لباس های نسبتا کثیف به طور خودکار و طی مدت زمان تقریبا 30 دقیقه انجام می شود.
نکته قابل توجه این است که این برنامه تنها زمانی قابل استفاده می باشد که حجم لباس های شما کم بوده و نهایتا 5 الی 6 تکه را شامل شود. علاوه بر این، امکان بروز مشکلاتی نظیر از بین نرفتن بو، پاک نشدن لکه های قوی و یا باقی ماندن رد پودر روی لباس وجود دارد.
سایر برنامه های شستشوی لباسشویی
موارد ذکر شده اصلی ترین برنامه های شستشوی اتوماتیک طراحی شده هستند که آگاهی از آن ها به ساده تر شدن کار با ماشین لباسشویی کمک می کند. علاوه بر این، امکان ایجاد برنامه های دیگر برای شستشوی ماشینی لباس ها نیز وجود دارد.
به عنوان مثال، ممکن است که لباس های شما نسبتا تمیز بوده و تنها هدف شما از کار با ماشین لباسشویی، آبکشی و خشک کردن آن ها باشد. در چنین شرایطی، دکمه های ترکیبی Rinse + Spin را انتخاب کنید تا برنامه آبکشی و خشک کن ماشین لباسشویی شما فعال شود.
در مقالات دیگری درباره شستشوی ملحفه، پارچه های خاص مثل لباس های تیره، پشمی، ورزشی، ابریشمی و لطیف، شستن پرده یا حتی شستن بالش توضیحاتی ارائه دادیم و برنامه شستشوی مناسب هر کدام را معرفی کرده ایم. برای سایر لباس ها می توانید برنامه شستشوی ترکیبی Mix استفاده نمایید.
علاوه بر این، برنامه های دیگری نیز برای شستشوی لباس و کار با ماشین لباسشویی وجود دارد. برخی از این برنامه ها به شرح زیر است:
- Alergy Care: شستشوی ضد آلرژی
- Bed cover: شستشوی روتختی و تکه های بزرگ رختخواب
- Bedding: شستن کالای خواب
- Bio care : شستشوی لباس لکه دار
- Black Care: لباس های مشکی
- Boiling care: شستشوی با بالاترین دما برای لباس بیمار
- Bulky: شستشوی تکه های بزرگ
- Cotton: لباس های پنبه ای و کتان
- Cotton eco: شستن لباس های پنبه ای و کتان با صرفه جویی انرژی
- Crease care: ضد چروک (برای ساده تر شدن اتو کشی)
- Cupboard dry: خشک کردن پارچه های کتان و نخی
- Dark wash: برای لباس های تیره و مشکی
- Delicate: برای پارچه های ظریف مثل حریر
- Direct wear: شستشوی مستقیم کم حجم
- Drain: صرفا تخلیه آب از ماشین لباسشویی
- Dry: خشک کن ۱۰۰ درصد
- Dry Only: فقط خشک کن
- Duvet: شستن پتو، لحاف، ملحفه، پارچه مخمل و …
- Easy Care : ضد چروک برای اتو کشی آسان
- Eco dry: خشک کن اقتصادی با صرفه جویی انرژی
- Favorit program: برنامه دلخواه با قابلیت برنامه ریزی مجزا
- Hand wash: مشابه شستن دستی لباس ها برای پارچه های ظریف
- Hygiene: شستشوی بهداشتی
- Iron Dry: برای شستن پارچه نخی کتان آماده برای اتو کشی
- Intensive: شستشوی متمرکز برای لباس های کثیف
- Intensive 60: شستشوی متمرکز برای لباس کثیف در ۶۰ دقیقه
- Low temp: مناسب برای لباس های بدون نیاز به اتو
- Medic rinse: جهت نتیجه بهتر در زمان آبکشی
- Mix: لباس های مخلوط
- No spin: بدون خشک کن
- Pre wash: شستشوی اولیه برای خیس کردن لباس ها
- Quick 30: شستشوی سریع در 30 دقیقه
- Refresh: برنامه ضد چروک شستشو با بخار فقط برای ۳ تکه لباس
- + Rinse: یک بار آبکشی مجدد
- Rinse++: دو بار آبکشی اضافه
- Rinse + Spin: آبکشی و خشک کن
- Rinse hold : توقف در زمان آبکشی تا اجرای مجدد دستور توسط کابر
- Silent wash: شستشوی بی صدا
- Skin Care: برای لباس های در ارتباط مستقیم با پوست مستقیما
- Skin care: شستشوی ضد حساسیت
- Souk: زمان اضافه برای خیساندن لباس کثیف تر
- Speed 14: برای شستن لباس های رنگی نسبتا کثیف با دمای 20 درجه و وزن 2 کیلوگرم
- Spine : خشک کن
- Sport wear: برای لباس ورزشی
- Stain care: پاک کردن انواع لکه
- Steam wear: شستشو با بخار (بخار شوی)
- Synthetic: برای لباس های معمولی
- Temp: تغییر دما
- Time Delay: تاخیر در شروع کار ماشین
- Time Save: کاهش مدت زمان برنامه برای صرفه جویی در زمان
- Wash +Dry: شستشو و خشک کن
- Wool: برای پارچه های ضخیم پشمی
پیشنهاد به مطالعه بیشتر: پاک کردن لکه شمع از روی پارچه
چند نکته مهم
تا حد امکان سعی کنید لباس های مشابه را با هم در ماشین لباسشویی بیندازید. این شباهت تنها به جنس، رنگ و بافت لباس محدود نشده و درجه کثیفی آن را نیز در بر می گیرد.
حتما پیش از اقدام به شستن لباس ها، لیبل نصب شده روی آن ها را مطالعه نمایید. همچنین پیش از این که به سراغ ماشین لباسشویی بروید، یقه ها، سر آستین ها و اسیر قسمت هایی از لباس که بیشتر در معرض ایجاد لکه هستند را با دست لکه گیری نمایید. برای این کار می توانید از لکه بر سپید استفاده نموده و یا با هر نوع شوینده مخصوص شستشوی دستی مثل پودر دستی برف، صابون رختشویی گلنار، پودر دستی کیمیا و … این کار را انجام دهید.
پیشنهاد به مطالعه بیشتر: معنی علائم روی لیبل لباس
پیش از قرار دادن لباس ها در ماشین لباسشویی، تعداد و حجم آن ها را بررسی کنید. هیچ گاه بیشتر از 2/3 ماشین را پر نکنید. در غیر این صورت ممکن است لباس های شما به خوبی شسته نشوند.
لباس ها را پیش از شستشو پشت و رو کنید. توجه داشته باشید که بهتر است دکمه ها در قسمت داخلی لباس قرار بگیرد تا مانع از برخورد احتمالی آن با دیواره های داخلی ماشین و در نتیجه شکستگی و رنگ رفتگی آن ها شود. همچنین این کار از آسیب دیدن سایر لباس ها نیز جلوگیری می کند.
هیچ گاه از پودر دستی برای ماشین لباسشویی استفاده نکنید! همان طور که شستشوی دستی لباس ها با پودر ماشینی باعث بروز مشکلاتی نظیر خشکی پوست یا حساسیت پوست می شود؛ استفاده از پودر دستی در ماشین لباسشویی نیز نتایج نامطلوبی به دنبال دارد.
پودرهای دستی قدرت ایجاد کف بیشتری دارند. استفاده از آن ها در ماشین لباسشویی باعث تولید کف بیشتر از حد مجاز خواهد شد. در نتیجه کف حاصل از مخزن شستشو خارج شده و به بخش های داخلی ماشین لباسشویی راه می یابد. خوب است بدانید که یکی از دلایل کوتاه تر شدن عمر مفید ماشین های لباسشویی و زنگ زدگی اجزای داخلی آن ها، همین خروج آب و کف از محفظه تعیین شده می باشد.
پس از اتمام فرایند شستشو، صبر کنید تا آب باقی مانده در مخزن آن به طور کامل خارج شده و قفل درب ماشین لباسشویی باز شود. سپس لباس ها را از آن خارج کنید. به یاد داشته باشید که بهتر است پس از تکمیل فرایند، درب ماشین لباسشویی و محفظه مواد شوینده را باز بگذارید. به این ترتیب هوا در آن جریان یافته و آلودگی های احتمالی در بخش های داخلی ماشین باقی نمی ماند.
برخی از افراد موکت، فرش یا قالی زیر ماشین لباسشویی پهن می کنند. در این صورت توجه داشته باشید که باید امکان عبور جریان هوا از زیر دستگاه وجود داشته باشد. همچنین تا حد امکان سعی کنید دستگاه را در محیطی با دمای معتدل و با فاصله مناسب از دیوارهای پشتی و کناری نصب کنید.
7 گام برای ریست کردن ماشین لباسشویی
بعضی از ماشین های لباسشویی دکمه جداگانه ای برای ریست کردن دستگاه دارند. مراحل انجام این کار به شرح زیر است:
- ماشین لباسشویی را خاموش کنید.
- برنامه شستشو را روی حالت Cotton قرار داده و مجدد ماشین را روشن کنید.
- بلافاصله پس از روشن شدن دستگاه، دکمه Temp یا Speed spin را فقط یک بار فشار دهید. توجه داشته باشید که دست شما نباید روی این دکمه ها بماند و برای مدت طولانی آن را فشار ندهید.
- دکمه Level water یا Function را یک بار فشار دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که عبارت T01 روی صفحه نمایش ظاهر شود.
- با تغییر عبارت T01 و ظاهر شدن عبارت T02، دکمه start را بفشارید.
- در این مرحله عبارت ELT روی صفحه نمایش قابل مشاهده می باشد.
- در پایان دکمه ریست را فشار دهید.